pühapäev, 1. september 2013

Queremos vacacioneees!!

29.08.2013. Enne kooliminekut sõingi gnocchisid hehe. Appi kui head need ikka olid!!!

Ühe paiku liikusime jällegi kooli. Esimesed tunnid olid kirjandus, kus midagi erilist ei toimunud ja ajalugu, kus teistel oli töö, seega mina joonistasin ja istusin üle tunni aja niisama :))) Sotsioloogia tunni ajaks kolisime teise klassi, sest mõned õpilased pidid esitlusi tegema ning seal teises klassis on võimalik projektorit kasutada.
Viimane tund oli geograafia. Seekord pidid jälle kaks poissi esitlust tegema mingi teema kohta, aga kuidagi läks jutt Eesti peale. Õpetaja küsis küsimusi, inglise keelt oskavad õpilased tõlkisid ja mina vastasin :D. Lõpuks jõudis asi selleni, et poisid ei saanudki oma esitlust teha, vaid mina tutvustasin ennast klassile eesti ja vene (!!!) keeles, kirjutasin tahvlile Õ, Ä, Ö ja Ü tähed ning panin kogu klassi enda järgi neid tähti ütlema. + Kui ütlesin, et eelistan Eesti arenenud koolisüsteemile- ja tehnikale seda Uruguay kooli, no siis ikka terve klass plaksutas ja huilgas!! :D Ütlesin veel paar hispaaniakeelset lauset ka. Ühesõnaga oli see tund väga lõbus ja tundsin, et klass on mu omaks võtnud! :)

Hellouu!! :D




Ikka ja alati normaalne..

Enam-vähem peale kooli läksime Micaga Annella juurde, istusime natuke seal, rääkisime juttu ja sõime kommi hehe :)

Taevas oli nii ilus!!

Natuke hiljem läksime nendega linna peale jäätist sööma. Te ei kujuta ette kui huvitavaid ja erinevaid jäätiseid seal oli! Mina näiteks võtsin sellise, nagu pildil on: maasika ja dulche de leche jäätisega vahvlikorvike. Ja seal oli valikus veel suurema vahvlikorviga jäätis, kuhu sai vähemalt 3 erinevat maitset valida. Wow!


Peale külaskäiku läksime Micaga spordiklubisse, olime seal umbes tunnikese ja siis läksime koju. Sõime natuke ja varsti läksime magama kah.


30.08.2013. Vot see oli üks väga huvitav päev.
Hommikul sain teada, et koolis toimub õpilaste korraldatud streik. Nimelt õpetajad on see aasta väga palju streikinud ja seetõttu on õpilased oma koolitundidest ilma jäänud. Uruguay valitsus arvas, et nüüd oleks hea kevadvaheaega lühendada, et õpilased oma tunnid järgi saaks tehtud. Aga no loomulikult pole ju ükski õpilane nõus loobuma vaheajast!!
Tegime Micaelaga kodus plakati, millele kirjutasime "vacaciones", sõime ja umbes 2 paiku liikusime kooli poole.
Kooli juures oli metsik lärm: kohale olid toodud trummid, õpilased (eriti meie klassi omad) istusid tänaval ja puhusid pasunaid, laulsid ning karjusid! Kooli seinale oli kleebitud mitmeid plakateid. See oli NII VINGE!!







Mõned õpilased ei osalenud streigis ja nemad pidid sel ajal tundides olema, kui meie kooli ees streikisime! :D muahaha.



Kui olime mõned tunnid kooli ees olnud, võtsime selle suure plakati, kogusime kõik inimesed kokku ja hakkasime ühe teise kooli poole liikuma, et rohkem inimesi kokku koguda.
Vallutasime terved tänavad, laulsime ja karjusime "queremos vacaciones!!" (tahame vaheaga). Isegi telekanal Montevideost oli kohale tulnud ja filmis meid!!






Kui jõudsime selle teise kooli juurde, võtsid õpilased kollase lindi ja panid tänava kinni, et ükski auto läbi ei pääseks ning meie istusime maha ja laulsime. Siis tuli mingi õpetaja välja ja ütles, et me oleme algkooli juures (tegelikult oli meil vaja minna keskkooli juurde..)... :D:D haha! Eks siis tõusime püsti ja kõndisime lauldes selle õige kooli poole.
Kui olime kohal, tulid õpilased akendele meid vaatama ja selle kooli õpetajad toetasid meie streiki.
Aga... siis tuli politsei ja käskis meil meie enda kooli juurde tagasi minna... :D hahaha, no mis teha, politseid peab ju ikka kuulama! :D
Läksime vaikselt kooli juurde tagasi ja sealt läks igaüks oma koju.
Nüüd ei olegi teada, kas meie meeleavaldust võetakse kuulda või ei. See peaks vist nädala jooksul selguma.
Peale streiki oli kooliesine ikka väga tühi, võrreldes sellega mis ennem oli.. :D


Koju läksime umbes poole 5 paiku.
Avastasin, et naabri aias kasvavad apelsinid.... apelsinid.. .. Kas peaks mingi päev raksu minema??? ;D


Öösel vastu laupäeva läksime Micaelaga klubisse peole. Kohtasime paari sõpra ja veetsime väga lõbusalt aega :D Ja nohh.. Mercedes ju ikkagi väike linn ja ega kellelegi ei jää märkamata, et siniste silmadega tüdruk on Eestist Uruguaysse tulnud.. Väga paljud lihtsalt vahtisid või küsisid,et kas mina olengi see vahetusõpilane?? :D Päris harjumatu!! Peo lõpu poole kuulsin terves klubis ainult: "intercambio, intercambio"  (pm vahetusõpilane) :D Nalja sai seal ikka palju :D


31.08.2013. ärkassin alles kell 14.00... Pole ammu juba niii kaua maganud :D. Peale tõusmist koristasime Micaga oma toa ära, sõime ja koristasime kööki ka. "Hommikusöögiks" sõime liha. Kevad hakkab saabuma ja õues oli 28 kraadi (!!)
Mõne tunni pärast sõtsime Angeli ja Micaga Mercedesesse, sest Mica tahtis oma mootorratta tädi juurest koju tuua.
Kui see tehtud, oli kell juba peaaegu 19.00. Otsustasime Micaga minna promenaadile.
Kuna õhtu oli väga soe, oli promenaad paksult rahvast täis, kohal oli autod, millest lasti kõvasti muusikat ning jagati tasuta energiajooki. Alguses istusime Micaga kahekesi promenaadil (tee peal muide. Siin on kombeks tänavatel istuda - see on täiesti normaalne ja ma hakkan juba sellega ära harjuma!). Natuke hiljem tuli sinna Mica sõber ja siis veel mõned sõbrad ja siis veel mõned, kuni meid oli lõpuks väga palju. Küsiti küsimusi minu kohta ja olime niisama. :)
KUI kahju, et ma hispaania keeles rääkida ei oska!!! Ugghh, nii väga tahaks juba! Paljudest sõnadest saan juba aru ja selle järgi panen lause mõtte kokku, aga tahaks ju hispaania keeles vastu ka rääkida!! :(
Lourdes tuli ka mingi aeg promenaadile.
Peale üheksat kutsusime endale auto järgi ja läksime Mica ning Lourdes'ega koju. Sõime jälle liha :D
Õhtul tegime Lou ja Micaga tüngakõnesid! :D Ma rääkisin telefonis eesti keeles ka ning teate, mis kohutav asi on juhtunud: mul on raskusi eesti keele rääkimisega ja sõnade hääldamisega!!!! Mul oli ennast nii naljakas kuulata! :D

Aa täna sain oma tugiisiku ka teada! :) Tugiisik on vahetusõpilasega samas piirkonnas elav YFUga seotud inimene, kes aitab õpilast murede korral või temaga saab lihtsalt rääkida või uudiseid jagada. Minu tugiisik õpetab San Migueli koolis inglise keelt ning ta klass tahab mind väga näha, niiet teisipäeval lähen ma sinna kooli hehe! :)

Nüüd peaks küll magama minema!

Buenas noches!!

Eliise

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar